Bent u benieuwd waar onze producten vandaan komen, hieronder vindt u een korte oplijsting met wat er allemaal te vinden is in onze winkel, wanneer u verder naar beneden 'scrolt' kan u kennis maken met enkele van onze leveranciers en producenten.

Groenten van diverse lokale producenten, biologisch of regulier​

Oxfam en andere fair trade producten

Artisanaat van lokale ambachtslieden en sociale producenten

Fruitsap, zowel fair trade of lokale eerlijke handel met lokale producenten

Fruit van lokale, biologisch of reguliere teelt

Brood van sociale bakkerij Compaan uit Sint-Amandsberg en van Bakker Klaas, Mariakerke

Dipsausjes en smeersels van lokale producenten
Ginderella en Kruit ​van lokaal onkruid, productie: heynsquared uit Gent​

Appelwijn, met of zonder picon, appelcider en appellikeur van Pommes Charelle

Gentse mosterd en pickles (Tierenteyn-Verlent)

​Bio - afbreekbare was- en onderhoudsproducten en 100% gerecycleerd toiletpapier

​​Dipsausjes van Rabot-op-je-bord, een buurtproject-met-tuin waar bewoners producenten zijn! In 't Vlaams: de Sociale Kruidenier

Meel, bloem en bakproducten van Flourpower uit Poeke (De Artemeersmolen, een echte: alles op de wind gemalen!! Zie ook www.flourpower.be
etc, etc

De leveranciers van de planten zijn te vinden op de Plant pagina

Verdeelpunt van gevelbankjesDe Schapenmelkerij

De schapenmelkerij

Schapenyoghurt, met of zonder fruit,  schapenkaas jong, met netel of met peper en schapenkaas belegen; vanaf eind augustus 2016 (op bestelling) ook schapenmelk, vers van de boerderij. Dat allemaal van "De Schapenmelkerij uit Brakel. Met boer Willem Vernaillen en boerin  Christa Dewinne.

http://www.schapenkaas.be/site/Welkom.html

Fruitbedrijf Cocquyt

Fruitbedrijf Cocquyt uit Meigem

Sinds 15 augustus '16 is er fruit van Fruitbedrijf Cocquyt uit Meigem terug te vinden bij Akker & Ambacht! De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar 1920 (!), de vierde generatie fruitboeren zwaait nu de vlag in het bedrijf. Afhankelijk van het seizoen vindt u plukverse vruchten terug bij ons.
Flourpower

Bloem en meel bij Akker & Ambacht
Op de Artemeersmolen in Poeke herleeft een eewenoud molenaarsambacht onder de naam Flourpower. Deze windmolen staat symbool voor een respectvolle omgang met milieu én cultureel erfgoed. Het is de laatste professioneel geëxploiteerde windmolen in Oost-Vlaanderen en is dé referentie als het gaat om op steen gemalen ambachtelijke geproduceerde melen van ecologische en/of conventionele teelt.

Bioboerderij De Zwaluw

De zwaluw, niet uit de lucht gegrepen!

Op bioboerderij 'De zwaluw' werkt en leeft al 4 generaties lang de familie Mouton. Het is een gemengd bedrijf, met een breed aanbod producten, zonder focus op massaproductie.

De koeien grazen vanaf de eerste lentestralen buiten, in een jonge boomgaard met 450 fruitbomen. De koemelk wordt ter plaatse verwerkt tot heerlijke biologische zuivelproducten zoals boter, yoghurt, platte kaas en enkele desserts zoals roomijs. Een unieke roomijs gemaakt met zuivere biologische ingrediënten, zoals échte aardbeien, bananen, vanillestokjes...

In de verwerkingsruimte op de boerderij wordt ook de geitenzuivel van bioboerderij Koolmees gemaakt, om de ruimtes optimaal te benutten. Daarnaast wordt ook een grote kudde schapen verzorgd op de boerderij, die in Oost-Vlaanderen vele natuurgebieden en de stadsbermen van Gent begrazen.

De kaaswei, een rijk restproduct van de zuivelproductie, is een goede voedingsbron voor de rondscharrelende varkens. Deze varkens zorgen dan weer voor een welkom stukje vlees, en zetten de groentenresten om tot vruchtbare omgewoelde akkers. De producten vinden voornamelijk de weg naar de klanten langs de voedselteams in Oost-Vlaanderen. Hiervoor worden de zuivelproducten vers gemaakt nadat ze een week voor levering per online bestelling binnenkwamen.

De hoevewinkel en de zelfoogsttuin van seizoensgroenten versterkt nog eens de rechtstreekse band met onze klanten, en brengt hen terug naar de basis van hun voeding. Er wordt biologisch gewerkt: zonder kunstmest, pesticiden, herbiciden en fungiciden. Optimaal veecomfort en buitenloop is een basisregel van bio. De natuurlijke omgeving op de akkers versterken, in plaats van er mee te concurreren is een belangrijke doelstelling. Onze velden zijn zelf stukjes natuur, met groene randen, veel bomen, fauna en flora. Een rijke biodiversiteit op een rijk bloeiend bedrijf.

Gevelbankjes


Akker en Ambacht is het Gents verdeelpunt van de gevelbankjes. Kom ze bewonderen in de winkel, en kies uw favoriet model uit. Als kado aan uzelf of iemand anders. Onmisbaar voor het volgend warm straatfeest.
Op volgend filmpje wordt  de installatie stap voor stap uitgelegd:
De papieren doe het zelf installatie handleiding kan op vraag naar u verzonden worden.
Gegarandeerd plezier!
www.gevelbank.be